Magiczny placek z... ryżu?

15 maja



 Placek amaretto z makaronu Shirataki* podany z konfiturą jeżynową z brandy (Pole Na Stole), karmelizowanym w syropie imbirowym bananem i domowym bananowym mascarpone z wanilią
 * "magiczny" makaron (Adam's Fitness Food) w kształcie ryżu wyrabiany jest z wody i mąki konjac; sam w sobie nie posiada smaku, dlatego do placka dodałam amaretto i sporo wyrazistych dodatków :)

You Might Also Like

7 komentarze

  1. Pierwszy raz słyszę o takiej magii;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Coś niesamowitego, ale fajny grubaśny placek wyszedł! :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Te twoje grubaski, zawsze mnie zachwycają!

    OdpowiedzUsuń
  4. Oooo jaki olbrzym :) Ciekawa, bardzo ciekawa propozycja śniadania :)

    OdpowiedzUsuń
  5. akurat mam gdzieś ten "ryż" podasz więc przepis na omleta z niego ?

    OdpowiedzUsuń
  6. A przepis mozna prosić. Mam ten ryż. I. IE wiem z czym go jeść.

    OdpowiedzUsuń

Follow me on FoodBlogs.com
JemyZdrowo.pl
FlyB - Kulinaria
blogi kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel
mytaste.pl
Blogger Babes are Sophisticated Bloggers Seeking Simple Solutions and Support
Przesiane.pl
Wzorowy Katalog
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Tasty Query - recipes search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

SM

blogi o zdrowiu

Subskrybuj