Bezglutenowy pudding z kasztanowych bułeczek.

22 kwietnia




KASZTANOWY PUDDING Z BUŁECZEK
/1 PORCJA/
[przepis autorski]

2 bezglutenowe bułeczki kasztanowe (Hammermühle)
200 g twarogu sernikowego (u mnie 150 g + ok. 50 g mascarpone)
50 ml mleka migdałowego
jajko klasy L
łyżka bezglutenowego budyniu migdałowego
szczypta soli
1/3 łyżeczki mielonej wanilii burbońskiej
2 łyżki glikozydów stewiolowych (lub erytrytolu)
tłuszcz do wysmarowania naczynia

Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni. 
Twaróg zmiksować z jajkiem, solą, mlekiem, wanilią i glikozydami.
Na koniec dodać proszek budyniowy i ponownie zmiksować.
W natłuszczonym naczyniu ułożyć kromki
 namoczonych uprzednio w masie serowej bułeczek. 
Całość zalać przygotowaną masą sernikową. 
Piec około 15-20 minut. 
Po tym czasie wyjąć, udekorować i podawać.

Smacznego!

***

Inne ciekawe bio produkty marki Hammermühle:



You Might Also Like

4 komentarze

Follow me on FoodBlogs.com
JemyZdrowo.pl
FlyB - Kulinaria
blogi kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel
mytaste.pl
Blogger Babes are Sophisticated Bloggers Seeking Simple Solutions and Support
Przesiane.pl
Wzorowy Katalog
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Tasty Query - recipes search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

SM

blogi o zdrowiu

Subskrybuj